Het verhaal van Josephine

Hieronder leest u het verhaal van Josephine. Josephine is 24 jaar oud en volgt op dit moment de master Business Administration and Management aan de Zetech Universiteit.

Op 11 maart 2020 verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Covid-19 officieel tot pandemie, hetgeen angst zaaide over de gehele wereld. Dit was ontzettend slecht nieuws voor iedereen en het was zwaar. De volgende dag annuleerde mijn universiteit alle face-to-face colleges, maar gelukkig hebben ze ons voorzien van een e-learning platform waardoor ik alsnog samen met mijn medestudenten colleges kon volgen. Het platform was een goed idee omdat we zo in staat zijn om discussies te houden en ervaringen uit te wisselen via Zoom. Daarnaast ben ik blij dat dit het laatste semester is dat ik moet studeren. Het was soms lastig dat het platform plotseling offline was, maar dit kon vaak snel worden opgelost door onze IT-afdeling. De universiteit heeft ons daarnaast voorzien van speciale leerbundels om ervoor te zorgen dat alle studenten de mogelijkheid hadden om hun colleges te volgen. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat mijn universiteit al dit goede werk heeft verricht.

Gedurende de Covid-19 pandemie heb ik veel waardevolle tijd met mijn dochter kunnen doorbrengen. In mijn vrije tijd heb ik haar les gegeven en samen met haar aan opdrachten gewerkt. Ze is ontzettend slim en neemt haar school ontzettend serieus. Ik vind het geweldig hoe ze dat op haar eigen manier doet. Tegelijkertijd heb ik haar ook geleerd hoe ze de bijbel moet lezen en probeer haar eraan te herinneren dat de woorden van God de beste woorden zijn gedurende eenieders leven. Ik word zo blij als ik mijn dochter zie dansen en zingen bij het koor van de zondagschool. We komen iedere zondag thuis samen met de familie en hebben samen een zondagsdienst. Mijn dochter is blij om mij in haar buurt te hebben, en dit geldt andersom hetzelfde. We danken God dat we allemaal gezond en gelukkig zijn.

Voor nu hoop ik dat de overheid ervoor zal zorgen dat er duidelijk wordt gecommuniceerd over Covid-19 en hoe daarmee op een veilige manier kan worden omgegaan. We moeten ons er allemaal aan blijven herinneren dat we voor elkaar moeten zorgen en hen moeten steunen die niemand hebben om voor hen te zorgen. Laten we de kleine dingen met elkaar delen zodat we er uiteindelijk allemaal beter van kunnen worden. Laten we ook niet vergeten om elke dag te bidden en ons te houden aan de maatregelen van de overheid. Samen zullen we dan Covid-19 overwinnen. Dankzij God is dit mogelijk. Covid-19 heeft me geleerd dat ik moet zorgen voor anderen en hoe ik bezorgd en liefdevol moet zijn. Ik dank alle donateurs van Jamaa die ons ondanks deze moeilijke tijd blijven steunen. Moge jullie gezegend zijn en ik bid dat jullie worden beschermd tegen al het kwaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s