Het verhaal van Christine

Mijn naam is Christine, en ik ben geboren in een groot gezin met 3 broers en 1 zusje. Mijn vader is overleden toen ik in de 2e klas zat. Mijn moeder was toen werkloos. Na de dood van mijn lieve vader, verslechterde onze thuissituatie omdat we moesten gaan werken om een dagelijkse maaltijd te krijgen. Mijn moeder werd vervolgens ziek, en zij kon niks meer doen. Dus werkte mijn oudere broer en ik om aan eten te komen. 

Toen ik in de 6e klas zat, besloot mijn oom om me naar zijn huis mee te nemen zodat ik daar kon studeren. Ik dacht mijn leven hierdoor beter zou worden, maar dat bleek niet het geval. Na de 8e klas besloot ik daarom om weer terug naar huis te gaan. Toen de resultaten van de 8e klas bekend werden gemaakt, verloor ik al mijn hoop met betrekking tot mijn studie omdat mijn moeder erg ziek was en er niemand was om ons te ondersteunen na de dood van mijn vader. Daarom wil ik Jamaa graag bedanken voor de steun die ze me gaven. Ik werd door een aantal mensen verkracht en ik wist niet wat ik moest doen. Ik raakte in paniek omdat er niemand was die me kon helpen. Toen ontmoette ik Zuster Pauline, en zij adviseerde me en vertelde me dat mijn leven niet over was. 

Ik ben begonnen aan de middelbare school. Ik werd ondersteund door het Jamaa Homa nadat ik ben bevallen van mijn dochtertje, en ik ben daar ontzettend dankbaar voor. In 2017 heb ik de middelbare school afgerond. Het Jamaa Home heeft mij bij alles ondersteund en zorgde ervoor dat ik mijn schoolboeken kreeg. Na het afronden van de middelbare school ben ik begonnen met een opleiding tot beautyspecialist, en daarvoor ben ik God ontzettend dankbaar. 

Bij ons thuis ben ik de eerste is gaan doorstuderen. Mijn twee broers hebben de middelbare school afgemaakt, maar zij hebben geen vervolgopleiding gedaan omdat niemand dit voor hen kon ondersteunen. Ik vind het geweldig dat Jamaa dit wel voor mij heeft kunnen doen en ik ben erg trots op hen. Mijn moeders gezondheid is nog altijd niet goed en ze kan niet eens even naar buiten gaan. Ze heeft vooral in koudere perioden ontzettend veel pijn in haar hele lichaam. Ik ben degene die de zorg voor mijn moeder op zich zal nemen nadat ik mijn opleiding heb afgerond en een baan heb gevonden. 

Mijn dochtertje heet Flevious. Ze is zes jaar oud en volgend jaar gaat ze naar groep 1. Ik waardeer het enorm dat het Jamaa home mijn kind ondersteunt en ik ben daar erg dankbaar voor. Ze is erg slim en ik ben een ontzettend trotse moeder. Ze is gezond en ze is een goed kind. 

Als ik klaar ben met mijn opleiding, vraag ik God om mij te helpen bij het starten van een bedrijfje. Hopelijk heb ik dan een familie en kan ik andere die in nood zijn helpen. Daarnaast hoop ik een school voor cosmetica te kunnen beginnen.

Op dit moment gaat het goed met mij en daar ben ik blij mee. Ik heb veel dingen geleerd sinds ik met mijn vervolgopleiding ben begonnen. Ik heb een diploma als kapster gehaald en ik nu ben ik bezig met beauty. Ik ben God en allen die mij hebben geholpen ontzettend dankbaar. Ook ben ik de zusters dankbaar voor hun steun en de liefde die ze mij gaven toen ik dat hard nodig had. 

Ik ben zeker een ander persoon, en mijn dromen zijn uitgekomen. God zegene zuster Jacinta omdat zij als een moeder voor mij is, en God zegene al de donateurs die ons helpen. 

Ook ben ik dankbaar voor mijn familie en vrienden. Mijn moeder zorgt goed voor mijn dochtertje als ik naar school ga. Ik heb twee goede vriendinnen, en met hen heb ik het erg leuk en we steunen elkaar. We gaan vaak samen naar de kerk, geven elkaar advies en ik dank God dat zij in mijn leven zijn. 

In de weekenden heb ik tijd voor mijn hobby’s, want doordeweeks moet ik elke dag naar school. Ik houd er dan van om boeken te lezen en voetbal te spelen. 

Ik hoop mijn studie te kunnen voortzetten met de hulp van Jamaa en in de toekomst hoop ik een organisatie op te kunnen richten die hulpbehoevende meisjes helpt. Ik waardeer het Jamaa Home enorm en ik ben ontzettend dankbaar voor dat ze mij sinds 2014 helpen. Ik bid dat ze nog lang met het ondersteunen van dergelijke programma’s kunnen doorgaan. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s