Het verhaal van Teckler

Mijn naam is Teckler, 21 jaar oud, en ik kom uit Kajiado County. Ik woon bij mijn moeder en ik ben in 2014 bij Jamaa terechtgekomen. Ik werd gered van een huwelijk: ik was namelijk uitgehuwelijkt aan een man die ouder was dan mijn grootvader. Hij sloot me op in zijn huis en verkrachtte me elke avond, totdat ik zwanger raakte. Toen hij het me toestond het huis uit te gaan, ben ik gered door de mensen van de kerk en naar Jamaa gebracht. Ik was ontzettend bang en vol van angst vanwege de bedreigingen die ik had gekregen. 

Toen ik mijn baby kreeg in 2014, gaf Jamaa mij de mogelijkheid om terug naar school te gaan. Ik heb de middelbare school inmiddels afgerond en ben nu bezig om mijn diploma in gemeenschapsgezondheid en ontwikkeling te behalen. 

Op dit moment gaat het goed met mij. Ik leef een stressvrij leven en ik dank God dat ik gezond en energiek ben. Ook mijn thuissituatie is fijn. Ik woon bij mijn oudere broer, die getrouwd is en vijf kinderen heeft. Ze houden van mij en van mijn kind. 

Mijn plan is om mijn studie af te ronden en om een goede baan te krijgen. Ik zou graag mijn familie willen ondersteunen. Ook droom ik ervan om andere meisjes zoals ik te helpen zodat ze hopelijk kunnen inzien dat hun leven waardevol is. 

Mijn leven is nu goed, omdat de mensen die mij uitgehuwelijkt hebben nu van me beginnen te houden en zien dat het goed met me gaat. Ik ben erg blij en ik geniet van het leven. Mijn hobby’s zijn voetbal, het zingen van nieuwe hymnen en spelen met vrienden. Graag wil ik nog zeggen dat ik me heb gerealiseerd dat stoppen met school niet meteen het einde van je leven betekent. God heeft een doel voor alles wat er gebeurt in je leven. Gedurende de tijd dat ik uitgehuwelijkt was, heb ik nooit opgegeven. Ik bleef geloven dat dit niet het einde was. Daarom wil ik ook God bedanken omdat ik nu weer aan het studeren ben en het goed gaat met mijn zoontje. 

Ik ben ontzettend geholpen door het Jamaa home en ik weet niet hoe mijn leven er zonder hun hulp uit zou hebben gezien. Ik ben ontzettend dankbaar voor jullie steun en God zegene u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s