Het verhaal van Fridah

Via een zuster die op de hoogte was van mijn familiesituatie ben ik bij het Jamaa Home terecht gekomen. Ik ben nu twintig jaar oud en mijn baby is twee jaar. 

Ik volg aan St. Paul een opleiding om lerares te kunnen worden op een basisschool. Het Jamaa Fonds helpt me hierbij met kinderbijslag. Op dit moment is het echter erg lastig omdat degene die mij hielp mijn schoolgeld te betalen onlangs is overleden. Mijn thuissituatie en achtergrond is omringd met uitdagingen omdat mijn vader is overleden en mijn moeder voor zeven kinderen moet zorgen en lijdt aan HIV/Aids. Ze heeft geen kracht om te werken en ze leeft op drugs. Ze is erg zwak en heeft ze heeft niet genoeg voedsel om haar energie te geven. We leven ons leven door te bedelen bij onze buren. 

Mijn kindje, John Paul, is een vrolijke jongen die me hoop in het leven heeft gegeven. Ik wil mijn best doen om voor hem en voor mijn familie te zorgen, vooral omdat het niet goed gaat met mijn moeder en zij – gelet op haar toestand – niet veel kan doen. Mijn droom is een beter persoon in het leven te zijn en zo een goede lerares te kunnen worden die het leven van anderen kan veranderen en hen kan helpen een betere toekomst te bereiken door hen goed te onderwijzen nadat ik mijn opleiding heb behaald. 

Mijn leven is op dit moment erg uitdagend en stressvol, vooral wanneer ik onze problemen thuis zie. Maar ik ben gemotiveerd om hard te blijven werken zodat ik mijn kindje een beter leven kan geven. Ook heb ik vrienden die mij hoop geven en mij steunen. 

Een van mijn hobby’s is lezen. Ik vind dit leuk om te doen zodat ik ook beter word in mijn opleiding. Daarnaast breng ik mijn vrije tijd graag door met mijn moeder, zodat ik haar kan aanmoedigen om niet op te geven en voor zichzelf te zorgen. 

Jamaa heeft me enorm geholpen en ik ben ontzettend dankbaar voor de mogelijkheid die ze mij hebben geboden om te gaan studeren en de hulp voor mijn kind. God zegene jullie en nogmaals bedankt: ik ben ontzettend dankbaar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s