Het verhaal van Edinah

Mijn verhaal

Ik ben Edinah en ik ben 24 jaar oud. Mijn moeder is overleden in oktober 1999 en ik was toen drie jaar oud. Vanaf dat moment heeft mijn oma de zorg over mij overgenomen. Zij was een alleenstaande moeder wiens man al in 1975 was overleden en heeft vanaf toen de zorg voor haar kinderen op zich genomen. Ze is boerin en verbouwt groente op een klein stukje land, en verkoopt dit om ons van eten te kunnen voorzien. 

Mijn vader heeft ons verlaten op het moment dat mijn moeder overleed, en is toen getrouwd met een andere vrouw en mijn leven werd toen erg moeilijk. Mijn oma wilde dat wij naar school konden gaan, en dus verkocht ze het kleine stukje land dat we hadden om het schoolgeld te kunnen betalen. Later ben ik echter alsnog gestopt met naar school gaan vanwege het schoolgeld. Vanaf dat moment ben ik zeep, tandpasta en parfum gaan verkopen om aan eten te kunnen komen.

Ik was dertien toen ik zwanger werd. Ik wilde op dat moment zelfmoord plegen, maar dankzij de hulp van mijn oma – die heeft gezocht naar een plek waar ik tijdens mijn zwangerschap kon verblijven – kwam ik bij het Jamaa Home terecht. Bij het Jamaa Home werd er goed voor mij gezorgd en ben ik onder de hoede van zuster Jacinta bevallen. Vier maanden na mijn bevalling ben ik weer weggegaan uit het Jamaa Home. 

Mijn studie

In januari 2012 ben ik naar de middelbare school in Taita Teveta County gegaan en in 2015 was ik klaar. Jamaa heeft voor mijn schoolgeld betaald met de hulp van sponsoring. In september 2016 ben ik begonnen aan Mount Kenya University en in mei 2018 heb ik met vlag en wimpel mijn diploma behaald in ‘Community Development en Social Work’. Ik heb het gehaald met een C (Keniaans examensysteem) en was daarmee de nummer 12 van de 230 studenten met 68,44 punten. Ik ben erg dankbaar voor de sponsoring die ik heb mogen ontvangen.  

Mijn thuissituatie

Op dit moment werk ik niet. Het is me helaas nog niet gelukt om een vaste baan te krijgen. Mijn oma is erg ziek en dat vind ik verschrikkelijk. Zij is degene die bij mijn kindje blijft en de andere weeskinderen. Ik bid dat God me de kracht geeft om dit allemaal te doorstaan en haar helpt om beter te worden. 

Mijn kind

Mijn kindje heet Charity, ze is inmiddels acht jaar oud en zit in klas 2 van de Mwamunga basisschool. Ze woont bij mijn oma in het dorp Sikujua. 

Plannen & dromen

Mijn droom is om een vaste baan te krijgen zodat ik mijn familie uit de armoede kan helpen. Daarnaast hoop ik andere mensen in de samenleving te kunnen helpen een beter mens te kunnen worden of om een bedrijf te beginnen. 

Hoe ziet mijn leven er tegenwoordig uit?

Op dit moment gaat het helaas niet geweldig. Ik heb geen vaste baan en daarom ben ik niet in staat om mijn zieke oma te helpen. Ik kan de ziekenhuiskosten niet betalen en kan niet betalen voor het schoolgeld van mijn kind. Maar ik heb er vertrouwen in dat alles goed gaat komen, maar helaas is er op dit moment een gebrek aan banen in Kenia en komen veel jonge mensen die net afgestudeerd zijn thuis te zitten. 

Mijn hobby’s

  • Reizen;
  • Vrijwilligerswerk doen;
  • Romans lezen;
  • Luisteren naar katholieke- en gospelmuziek.

Hoe heeft Jamaa mij geholpen?

Graag wil ik Jamaa bedanken voor alles wat zij tot nu toe voor mij hebben gedaan. Jamaa heeft me de mogelijkheid gegeven om een opleiding te volgen, mij geholpen bij de bevalling van mijn dochter en mij weer hoop in het leven gegeven. God zegene U en al uw familieleden.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s