Een paar vragen aan… Wanjiru

Even voorstellen. Mijn naam is Wanjiru en ik ben 23 jaar oud. Ik kom uit Gatundu en daar woon ik bij mijn opa omdat mijn ouders niet meer leven. Ik heb een zoontje van acht en volgend jaar gaat hij alweer naar de vierde klas.

Hoe ben je in aanraking gekomen met het Kenya Fonds? In november 2013 ben ik in aanraking gekomen met het Kenya Fonds, net nadat ik de middelbare school had afgerond. Via zuster Mary, een zuster van mijn kerk, ontmoette ik zuster Jacinta, zuster Caroline en de andere meisjes uit het Jamaa Home. In het Jamaa Home heb ik veel geleerd, onder meer om mezelf en de situatie waarin ik zit te accepteren. Maar ook om te koken en het huishouden te runnen. Ik ben daar gebleven tot mei 2014 – het moment waarop ik beviel van mijn zoontje. In januari 2015 ben ik weer naar school, ditmaal de middelbare, gegaan met de hulp van het Kenya Fonds. Zij zorgden er voor dat mijn schoolgeld op tijd werd betaald en dat ik de benodigde spullen kon kopen aan het begin van een nieuw schooljaar en tegelijkertijd ook voor ondersteuning van mijn zoontje. In november 2018 heb ik vervolgens mijn middelbare school afgerond.

Welke opleiding volg je? In 2019 ben ik begonnen met studeren en ik volg de opleiding Elektrotechniek. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het leuk vind om met mijn handen te werken en bovendien is de kans op een baan groot.

Welke steun ontvang je van het Kenya Fonds? Het Kenya Fonds helpt mij onder meer met het betalen van mijn schoolgeld, kinderbijslag, onderdak en voedsel. Ik zou niet zonder deze steun kunnen leven. Zuster Jacinta zorgt ervoor dat onze huur wordt betaald. Mijn zoontje en ik gaan allebei naar school en dan zien we elkaar in de avond.

Naar wie kijk je op en waarom?  Mijn rolmodel is onze directeur, mevrouw Lizzy Wanyoike. Ze is een onwijs sterke vrouw, die veel heeft meegemaakt maar steeds wist door te vechten. Ondanks haar verleden is ze nu eigenaar van scholen en verschillende bedrijven.

Wat doe je graag in je vrije tijd?  In mijn vrije tijd werk ik om mijn zoontje en mijn familie te kunnen ondersteunen.

Vertel ons een leuk feitje over jezelf! Ondanks alles wat ik heb meegemaakt, lach ik altijd met mijn vrienden om mijn verleden te vergeten en om anderen een hart onder de riem te steken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s