Update vanuit Kenia

Van zuster Jacinta ontvingen wij wederom een update met betrekking tot de huidige situatie in Kenia. Graag willen we dit met u delen.

Met mij gaat het goed en ik volg alle maatregelen op die het Ministerie van Gezondheid ons adviseert zodat ik hopelijk gezond kan blijven. Als ik de meisjes bezoek, draag ik altijd een masker en probeer ik afstand te houden. Maar dat is in de drukke sloppenwijken niet altijd even gemakkelijk.

Veel mensen hebben inmiddels hun baan verloren en het leven is erg moeilijk omdat het hen ontbreekt aan basisbehoeften. Dit geldt ook voor ons als zusters. Wij zijn afhankelijk van de vergoedingen die we krijgen van scholen, maar omdat deze nu gesloten zijn hebben ook wij geen inkomen. Iedereen heeft het moeilijk en economisch gezien gaat het erg slecht.  

Op een paar na zijn alle meisjes thuis. Omdat er op dit moment geen school is, zorgen wij voor de huur en eten voor de meisjes. Sommige van hen krijgen onlineonderwijs omdat ze toegang hebben tot elektriciteit en internet. Voor hen koop ik internetbundels en betaal ik de colleges. Voor meisjes in het binnenland is het door het gebrek aan internettoegang en computers niet mogelijk om onlineonderwijs te volgen. Ik ondersteun deze meisjes met een kindertoeslag en sommige met een klein bedrag voor voedsel. Ook wordt het door het coronavirus steeds moeilijker om huizen te vinden vor de meisjes die naar mij toekomen. Veel van de huizen waar ik voorheen meisjes naar doorverwees, nemen vanwege COVID-19 geen nieuwe mensen aan.

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus hier in Kenia neemt snel toe. De ziekenhuizen puilen uit en het Ministerie van Gezondheid leert mensen hoe ze thuis voor patiënten moeten zorgen wiens toestand nog niet heel slecht is. Elke dag nemen de cijfers weer toe. De scholen zullen niet openen vóór januari 2021, maar de regering heeft gezegd dat universiteiten en hogescholen misschien eerder, in september 2020, weer kunnen starten. We wachten het maar af.

Groeten aan jullie allemaal,
Zuster Jacinta

Eén opmerking over 'Update vanuit Kenia'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s