Een paar vragen aan… Yvonne

In verband met de moeilijke situatie in Kenya de afgelopen tijd, stond het schrijven van verslagen door de meisjes in het programma daar op een wat lager pitje. Vanaf nu kunt u echter weer rekenen op regelmatige updates en verhalen van onze meisjes.

Even voorstellen. Mijn naam is Yvonne en ik ben 20 jaar oud. Mijn dochtertje is inmiddels al weer drie jaar en twee maanden oud en heeft Twinkle. Ik woon zelf in de stad waar ik ook studeer en mijn dochter woont in een andere stad bij mijn oma.

Hoe heb je Jacinta leren kennen? Ik heb zuster Jacinta leren kennen via mijn oma. Mijn oma heeft mij naar haar toegebracht en heeft haar mijn situatie uitgelegd. Ik wilde mijn baby weggeven voor adoptie omdat ik erg onzeker was over mijn toekomst. Ik zat namelijk pas in de derde klas van de middelbare school toen ik zwanger raakte. Toen ik bevallen was ben ik terug naar school gegaan en bleef mijn oma achter met de baby. Ik ben zo ontzettend blij dat ik haar niet heb weggegeven want ik houd enorm veel van haar. Zij is de reden dat ik ontzettend hard mijn best deed op de middelbare school en nu ook op mijn vervolgopleiding.

Welke hulp ontvang je vanuit het Kenya Fonds? Vanuit het project ontvang ik mijn schoolgeld, geld om ergens te verblijven en wat geld voor mijn basisbehoeften. Het betalen van het schoolgeld en de basisbehoeften is erg belangrijk voor me omdat ik denk dat ik hierdoor een beter kans heb in het leven als een opgeleide vrouw. Zonder deze hulp zou ik dit niet kunnen doen. De hulp vanuit het Kenya fonds is alles wat ik heb.

Welke studie volg je? Ik volg een opleiding voor perioperatieve operatiekamer technologie, waarin allerlei onderwerpen met betrekking tot de operatiekamer voorbij komen. Ik heb deze studie gekozen omdat ik graag in de medische wereld werkzaam wil zijn en andere mensen wil kunnen helpen.  

Naar wie kijk je op en waarom? Mijn oma, omdat ze nooit genoeg van me heeft gekregen. Ze is er altijd voor me geweest, door dik en dun. Ze heeft me veel belangrijke lessen geleerd en laat me zien hoe belangrijk het is om menselijk te zijn.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Ik werk graag mee aan liefdadigheidsprogramma’s en houd erg van boeken lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s