Het verhaal van Valentine

Omdat ik als eerste kind geboren ben – buitenechtelijk – in een gezin van zeven, heb ik sinds mijn jeugd al veel meegemaakt. Het grootste deel van mijn jeugd was ik alleen, en de grootmoeder van mijn moeders kant had de zorg over mij op zich genomen. Mijn biologische vader heb ik nooit kunnen ontmoeten omdat hij is overleden voordat ik geboren werd. Mijn moeder is inmiddels getrouwd met mijn stiefvader, die zich niet in mij interesseert.

Ik heb me regelmatig verwaarloosd en gefrustreerd gevoeld. De opvoeding door mijn grootmoeder heeft me bewust gemaakt van de beperkingen die weeskinderen kunnen ervaren, en dat het leven niet altijd gemakkelijk is. Ik voelde mij regelmatig verwaarloosd, teleurgesteld en gefrustreerd – alleen mijn grootmoeder zorgde voor mij en heette mij welkom.

Het was in 2017 dat mijn leven moeilijker werd. Ik besloot een relatie aan te gaan met een man die me kon ondersteunen, maar dit was helaas niet van lange duur. Hij ging bij me weg nadat ik zwanger werd en hij liet me alleen achter. In april 2018 beviel ik van een geweldig jongetje, die gezond is – dankzij de steun die ik krijg vanuit het Jamaa outreachprogramma.

Elke dag dank ik God met heel mijn hart. Ik ben nu een gelukkige vrouw. Ook dank ik God voor het feit dat ik in contact ben gekomen met zuster Jacinta. Zij is de reden waarom ik vandaag de dag kan lachen. Dankzij haar kan ik doorstuderen en in juli dit jaar hopelijk mijn diploma in informatiecommunicatietechnologie behalen. Ik kan nu mijn huur betalen zonder te worden lastiggevallen of buitengesloten zoals vroeger.

Mijn zoontje is gezond en ik kan het me veroorloven om hem en mezelf van kleding te voorzien. Ook ben ik in staat om een klein spaarpotje op te bouwen door kleine klusjes te doen als ik niet naar school hoef. Ik heb altijd gehoopt een groots persoon te zijn in mijn leven en mijn gemeenschap. Om te bereiken wat mijn ouders niet konden toen ze mijn leeftijd hadden.

Ik houd van reizen en lezen. In de toekomst zou ik graag een eigen huis willen bouwen. Dat is mijn grootste wens. Ik bid dat mijn dromen en wensen gerealiseerd kunnen worden.

Tot slot wil ik graag zeggen dat ik mij dankbaar voel om een van de begunstigden van Jamaa te zijn. Ik ben ontzettend dankbaar. Nogmaals wil ik zuster Jacinta bedanken en iedereen waarmee zij samenwerkt. God zegene u en ik dank u wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s