Het verhaal van Margareth

Margaret is een meisje dat in de periode van 2000-2001 in het Jamaa Home is verbleven. Ze is naar huis gegaan nadat ze was bevallen van een jongetje, die nu in zijn laatste jaar zit van de middelbare school. Na de bevalling heeft Margaret een cursus tot kapster gevolgd, met het doel om haar eigen bedrijf te kunnen opstarten na het afronden daarvan. 

En na het afronden van de cursus heeft zij inderdaad haar eigen bedrijf opgestart. Ze werd daarbij ondersteund bij de aanschaf van materiaal en het huren van een ruimte om haar werk te verrichten. Door haar harde werken was ze in staat om te zorgen voor haar zoontje en voor zichzelf, en was er geld om een huis te huren en om in hun levensonderhoud te voorzien. 

Op 29 april j.l. heeft zich echter een voorval voorgedaan. Margaret werd vroeg wakker om zich klaar te maken voor haar werk in de kapsalon. Toen zij op locatie arriveerde, trof ze haar kapsalon met open deur en vernielde ramen en planken aan, en waren al haar producten verdwenen. Het bleek dat er de voorafgaande nacht was ingebroken, waarbij dieven alles – zoals bijvoorbeeld kapdrogers, föhns, handdoeken – hadden meegenomen. 

Haar plan was om de kapsalon te veranderen in een beautysalon. Enerzijds het verkopen van producten, maar anderzijds ook klanten helpen op het gebied van beauty. Ze was hiermee al een eind op weg, omdat klanten reeds haar producten kochten. 

Deze droom is helaas in deugen gevallen op het moment dat zij de lege kapsalon in de vroege morgen aantrof. 

Toen ik met haar sprak, vertelde ze mij dat ze bereid was om opnieuw te beginnen. Opgeven zal haar niet helpen. Ze heeft nog altijd hoop, en wilt niet depressief zijn. Ze is alles aan het verzamelen wat ze heeft gespaard en wat haar is gegeven door Corrie en At om zodoende opnieuw te kunnen beginnen. Ze weet dat haar droom ooit zal gaan uitkomen. 

In de tussentijd heeft ze het incident ook gemeld bij de autoriteiten, maar tot nu toe heeft dit niks opgeleverd. Velen mensen in Kenia zijn werkeloos en willen niet alle moeite doen, en stelen vervolgens van mensen die er hard voor werken. Dit is verdrietig. We hopen dat dit op een dag zal veranderen en dat deze mensen de mensen die hard werken en moeite doen zullen respecteren. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s